HRM

Overname Wmo-personeel wettelijk geregeld

Zorgaanbieders die een gemeentelijke aanbesteding van huishoudelijke verzorging winnen, zijn verplicht het personeel van verliezende aanbieders over te nemen. De werknemers behouden daarbij hun salaris. Ook verandert er niets aan hun arbeidsvoorwaarden. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze cao-regeling algemeen bindend verklaard.

De regeling is vastgelegd in Artikel 12 CAO-VVT van de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg, Kraam- en Jeugdgezondheidszorg. Het besluit van Asscher is op woensdag 9 oktober 2013 in de Staatscourant gepubliceerd. Artikel 12 CAO-VVT treedt in werking voor alle werkgevers in deze sector per 1 september 2013 en heeft een looptijd tot 1 februari 2014.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Gulpen bc

11 oktober 2013

Op deze manier krijg je nooit een stuk correctie van economisch en maatschappelijke systematiek.
Zelfreinigend effect in een organisatie gaat in zijn geheel verloren.
Dit is dus alleen een reclameplaatje voor Lodewijk Acher.

Veldt

12 oktober 2013

@Gulpen: U weet niet waar u het over heeft. Dat zelfreinigende vermogen betekent dat thuishulpen minimaal 20% van hun inkomen inleveren, waarmee ze uitkomen op minimumloon.

Anoniem

13 oktober 2013

@Gulphen: Wat verdient u zelf? Vele mensen zijn al ontslagen in de afgelopen jaren in thuiszorgorganisaties. Deze mensen waren opgeleid. Dat schijnt nu niet meer nodig te zijn. Als iemand 'geluk' had mocht diegene terugkomen bij de nieuwe zorgaanbieder voor amper 9 euro per uur.

Anoniem

14 oktober 2013

Ik ben dus zo iemand die voor 9 euro per uur mijn werk kon behouden
terwijl ik al 23jaar dit werk doe
Nu is zelfs die 9 euro nog teveel ,en pakken ze je gewoon heel je baan af
Dus meneer van Asscher,doe nu niet net alsof u iets voor ons wilt doen
Ik ben straks weer 1 van de al zovele die een uitkering komt halen,nooit in mijn leven afhankelijk geweest van een uitkering,en nu....... Verschrikkelijk ik ben 56 jaar er is geen baas die op mij zit te wachtten. Maar we mogen niet klagen meneer Asscher,want we hebben het geld nodig voor die jfk
BEDANKT!!!!

Top