ACTUEEL

Spotje donorweek 'nodeloos kwetsend'

Het tv-spotje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de donorweek is nodeloos kwetsend en in strijd met de goede smaak. Tot die conclusie komt de Reclame Code Commissie naar aanleiding van een klacht van FNV Spoor.

In het filmpje is een triatleet te zien die onder zakkende spoorbomen doorrent. Daartegen kwam de vakbond in het geweer. "Het is een levensbedreigende situatie die machinisten liever niet willen meemaken", aldus vakbondsbestuurder Roel Berghuis.

Stoer

Volgens de Reclame Code Commissie gaat van het filmpje de suggestie uit dat het "risicovolle"gedrag van de triatleet stoer is en een mens het uiterste uit zijn leven haalt als hij risico's neemt. Bovendien zijn de getoonde beelden niet als fictieve situaties herkenbaar, meent de commissie. "Het zijn beelden die zowel bij machinisten als ook bij anderen een schokeffect teweeg brengen. Van de overheid had mogen worden verwacht dat zij met deze gevoelens rekening zou hebben gehouden."

De commissie kan het spotje niet verbieden, maar kan de adverteerder wel adviseren om het niet langer uit te zenden.

FNV Spoor is verheugd over de uitspraak. "Ik hoop dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn verantwoordelijkheid neemt door de reclamespot per direct van de televisie te halen", reageerde Berghuis. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 oktober 2013

En zo is het. De Reclame Code Comissie heeft eindelijk eens geluisterd naar de gevoelens van de burgerij en weldenkende mensen. Het wordt tijd dat Schippers en de VVD hun ogen uit hun kop schamen vanwege verregaande liefdeloosheid en normloosheid. terug naar de Christelijke normen en waarden en stop met die marktwerking Nederland in de zorg. Terug naar de wortels van ons land: na de oorlog was 98% van de Nederlandse bevolking kerkelijk. En wat is het nu? De islam is binnegehaald en dat is de Satan. In Amsterdam wonen meer allochtonen dan autochtonen. Idem Rotterdam.
En dan zijn alle grenzen weg en is Nederland verkocht door de VVD en D66 aan Brussel.
Maffia regeert ons en waar blijft de massale volksopstand?
Stelletje rottige rot zondaren om zo een heel land kapot te maken spotters en huichelaars! De Koning der Joden gaat ingrijpen en maakt gehaklt van deze goddeloze natie als jullie je niet bekeren ieder op zijn plek.
De Joden al eerste. Waar blijven jullie? Jullie zijn het priestervolk der aarde! Dat zegt jullie eigen Mozes! Schiet op, spreek recht, accepteer geen achterlijke compromissen meer voor een beetje rot geld, doe wat je moet doen. Verander Nederland weer in een echt Christelijk land zonder deze stomme uitwassen van achterlijke heidenen als Schippers die het verschil tussen haar linker en haar rechterhand niet weet volgens de profeet Jona!
En jullie bestuurders in de zorg: wanneer ga je eens realiseren dat er bijna 800.000 mensen geen werk hebben? Terwwijl velen van jullie 20 of 30 bijbaantjes hebben? En topinkomens?
Hoe verantwoord je dat op die vreselijke en verschrikkelijke Dag des Here die volgens ruim anderhalf miljard mensen op aarde pal voor de deur staat?

Waarom zou er toch bijna elk weekend weer een wanhopige huisvader of moeder zijn die eigen doodslaat en daarna de hand aan zichzelf?
Ja, jullie zijn allemaal je broeders hoeder en anders ben je je moie baan niet waard goddeloze rotzakken!
En denk maar niet dat het zo rustig blijft in jullie eigen wereld.
Hashem is wel zo woedend..en vraag maar eens aan Jood wat dat betekend! Ook voor jullie persoonlijk!
Bekeer je Nederland of ga ten onder in de cyclonen van de eindtijd die pal voor de deur staan en die wereldwijd gestuurd worden door de Engelen op de 4 hoeken der aarde.

jos

18 oktober 2013

Minister Schipper vind het spotje ook nog leuk en goed bedacht. Nou ik en velen met mij helemaal niet. Er kijken ook veel kinderen naar dit spotje wat denken die dan als er nog snel een over de spoorbaan heen loopt???? Volgende keer denken kinderen ook Och, het kan nog wel. Denk eens na wat dit bij kinderen zou kunnen betekenen. En niet eerst een spotje maken en het ook nog leuk vinden.

A3iaan

18 oktober 2013

@Anoniem
Weet niet wat u bezielt maar u haalt er van alles bij. Het gaat om het spotje dat nu -terecht- van de buis is afgehaald. Voor de rest denk ik dat u komende zondag beter een preek kunt houden in een kerk of een lezing in een synagoge!

Top