ACTUEEL

Henk Gerla stapt over naar LUMC

Henk Gerla stapt over naar LUMC

Henk Gerla, voorzitter raad van bestuur Sint Franciscus/Vlietland Groep in Rotterdam, stapt over naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij treedt daar per 1 maart 2014 in dienst als lid raad van bestuur. Hij krijgt de portefeuille Financiën & Bedrijfsvoering. Dat hebben beide ziekenhuizen dinsdag 5 november bekend gemaakt.

Gerla volgt bij het LUMC Peter Leijh op die in mei 2014 met pensioen gaat. De Ondernemingsraad en de Cliëntenraad Academische Ziekenhuizen (CRAZ) hebben positief geadviseerd over de benoeming. George Möller, voorzitter raad van toezicht van het LUMC: “We zijn zeer verheugd dat wij iemand van de statuur van Henk Gerla hebben kunnen aantrekken om het bestuur van het LUMC te versterken. Zijn brede bestuurlijke ervaring in de zorg is van groot belang bij het realiseren van de strategische ambities vSint Franciscus/Vlietland Groep an het LUMC”.

Vertrek bij Sint Franciscus/Vlietland Groep

Martin van Pernis, voorzitter raad van toezicht Sint Franciscus/Vlietland Groep prijst in een persverklaring "de grote inzet en gedrevenheid"van Gerla. "Hij is een goede bestuurder en gewaardeerd collega. De afgelopen jaren heeft hij zich ingespannen om samenwerking op verschillende gebieden tot stand te brengen. Niet alleen binnen en tussen de beide ziekenhuizen van de Sint Franciscus/Vlietland Groep, maar ook in de regio. Hieruit zijn mooie resultaten voortgekomen, zoals het Elektronisch Medicatie Dossier, inkooporganisatie Zorgservice XL en de coöperatie De Ziekenhuispartners XL", aldus Van Pernis.

Gerla zelf geeft aan terug te kijken op elf mooie jaren waarin hij samen met zijn collega’s, alle artsen en medewerkers fraaie resultaten heeft geboekt. "Daarbij zijn vooral ook het behalen van de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100, de titel ‘Beste werkgever in de zorg’ en de kwalificatie als meest gastvrije ziekenhuis van Nederland te memoreren."

Opvolger Gerla

De raad van toezicht Sint Franciscus/Vlietland Groep start de procedure om snel in de ontstane vacature te voorzien. De opvolger van Gerla moet zijn werk en inzet voor de creatie van ‘Topzorg op de Noordoever’ nadrukkelijk voortzetten en verder ontwikkelen, meldt de raad van toezicht.

 

 

 

 

 

 Gerla is heeft na zijn officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda diverse financiële functies uitgeoefend binnen de Koninklijke landmacht. In 1997 volgde de overstap naar de zorg. Hij startte bij Thuiszorg Rotterdam, en werd later bestuurder bij het Sint Franciscus Gasthuis, dat in 2012 bestuurlijk is gefuseerd met het Vlietland Ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top