ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht De Friese Wouden op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 1 november 2013 het verscherpt toezicht op thuiszorgorganisatie De Friese Wouden opgeheven. De Friese Wouden heeft de hygiëne en de infectiepreventie structureel verbeterd, meldt de IGZ.

De IGZ stelde De Friese Wouden op 6 augustus 2013 voor drie maanden onder verscherpt toezicht omdat er hoge tot zeer hoge risico’s waren op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Er was onvoldoende kennis en besef over het belang van voorzorgsmaatregelen om infecties en uitbraken van infectieziekten te voorkomen. Het management stuurde onvoldoende op dit proces, aldus de inspectie.

Hygiëne en de infectiepreventie

De Friese Wouden heeft met onder andere interne en externe audits hard gewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen. Daar heeft de organisatie ook cliëntraden bij betrokken. Dit heeft er volgens de IGZ toe geleid dat de hygiëne en de infectiepreventie sterk verbeterd is. De IGZ heeft een vervolgbezoek binnen zes maanden aangekondigd om te toetsen of De Friese Wouden de stijgende lijn weet te behouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top