ACTUEEL

Sint volgt Rook op als voorzitter STZ

Sint volgt Rook op als voorzitter STZ

Marjanne Sint volgt per 1 april 2014 Maarten Rook op als voorzitter van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Sint is tot februari 2014 bestuursvoorzitter van Isala in Zwolle, een van de 28 STZ-ziekenhuizen. Daarvoor was zij werkzaam als secretaris-generaal van het ministerie van VROM, gemeentesecretaris Amsterdam en voorzitter van de Partij van de Arbeid. Sint is als zorgbestuurder actief in diverse netwerken en tevens lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.

Toekomst STZ

Sint bekleedt de functie van STZ-voorzitter voor twee dagen in de week. Rook blijft na 1 april nog bij de STZ betrokken bij het kwaliteitsprogramma ‘Imagine’ dat hij als voorzitter initieerde. Sint gaat zich in haar nieuwe functie “inzetten om de STZ verder te profileren rondom belangrijke thema’s zoals kwaliteit en veiligheid in de zorg”. Ook hoopt zij er aan te kunnen “bijdragen dat in de toekomst ook STZ-huizen voor hun wetenschappelijk onderzoek en innovatie een beroep kunnen doen op de academische component”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top