ACTUEEL

Luijkx wordt bijzonder hoogleraar ouderenzorg

Katrien Luijkx wordt per per 1 december 2013 bijzonder hoogleraar ouderenzorg aan Tilburg University. De leerstoel maakt onderdeel uit van Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de universiteit.

Als bijzonder hoogleraar ouderenzorg zal Luijkx zich, samen met science practitioners, AiO’s en andere onderzoekers, verdiepen in de leefwereld van ouderen en hun naasten om uiteindelijk te komen tot realistische innovaties in de ouderenzorg.

Loopbaan

Katrien Luijkx (1970) heeft Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. In haar promotieondezoek heeft ze onderzocht hoe ouderen voor zichzelf zorgen en hoe ze het oplossen als dat niet meer gaat. In 2001 is ze aan Wageningen Universiteit gepromoveerd. Vanuit het IVA heeft ze vervolgens opdrachtonderzoek gedaan naar onder meer behoeften van ouderen en van mensen in de laatste levensfase. Sinds 2004 is ze bij Tranzo werkzaam.

De leerstoel is bij Tranzo gevestigd door tien instellingen die gezamenlijk ook de Academische Werkplaats Ouderen vormen: De Riethorst Stromenland, Volckaert, Surplus, De Wever, Stichting Schakelring, Stichting Groenhuysen, Zorggroep West- en Midden-Brabant, CZ Zorgkantoren, Brabantzorg, ZuidZorg.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Goos en Joke Zwanikken

21 november 2013


,,In de westerse wereld trekken de bejaarden als groep hoe langer hoe meer de aandacht ..
Citaat: Boek Psychische stoornissen bij bejaarden
Boelen- Zwanikken 1968.
Katrien, van harte gefeliciteerd .

Top