ACTUEEL

St. Anna en Catharina willen samenwerken

De St. Anna Zorggroep in Geldrop en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven willen samenwerken. De raden van bestuur en de medische staven van beide organisaties onderzoeken de mogelijkheden en vormen van samenwerking. Daarbij behouden de organisaties in elk geval het eigen karakter en profiel. Zij willen In de loop van 2014 een knoop doorhakken over hoe de samenwerking vorm krijgt.

“Door de toenemende complexiteit van de zorg en door de blijvende noodzaak om zorggeld effectief te besteden, groeien ziekenhuizen en zorginstellingen meer naar elkaar toe. Verzekeraars en de overheid sturen hier mede op aan. Samen kunnen we hogere kwaliteit en veiligheid bereiken, innoveren, de zorg betaalbaar en dichtbij houden,“ zeggen Ed Rutters, voorzitter raad van bestuur van St. Anna Zorggroep en Piet Batenburg, voorzitter raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in een persverklaring.

Het Catharina Ziekenhuis verwacht door de samenwerking haar topklinisch en topreferent profiel te versterken. De St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis werken al samen op het gebied van (interventie)cardiologie.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top