ACTUEEL

Alliade mag ZuidOostZorg overnemen

Zorggroep Alliade mag ZuidOostZorg als nieuwe dochter inlijven. De organisatie heeft hiervoor geen vergunning nodig. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) woensdag 4 december 2013 bekend gemaakt.

ACM ziet geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren. ZuidOostZorg blijft als zelfstandige aanbieder bestaan en wordt een dochterstichting van Zorggroep Alliade. De fusie heeft gevolgen voor de cliënten van beide organisaties.

Toekomst ouderenzorg

Door samen te gaan, verwachten beide zorgorganisaties beter in staat te zijn in te spelen op alle veranderingen binnen de ouderenzorg. Het bundelen van krachten maakt het voor de organisaties mogelijk te blijven investeren in specialismen en in de ontwikkeling van nieuwe zorgconcepten waarbij ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. ZuidOostZorg heeft bijvoorbeeld een nieuw anderhalvelijnscentrum dat richt zich op gezond ouder worden en ondersteunt en faciliteert ouderen en hun huisarts. Alliade heeft meer specifieke ervaring met zaken als beeldzorg.

Overnames Aliade

Het is voor Alliade de tweede overname in 2013. In mei van dit jaar werd bekend dat de zorggroep de Friese zorgorganisatie Tjallingahiem wilde overnemen. De ACM keurde deze plannen op 11 juli 2013 goed.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top