ACTUEEL

Acura MC dwingt zwijgcontracten af

Patiënten van Acura Medisch Centrum in Weert hebben onder dwang een zwijgcontract getekend. Volgens patiënten en plastisch chirurg Roel Fresow moesten de patiënten vastleggen dat ze medische fouten van de toenmalige Silhouet-kliniek zouden verzwijgen, omdat ze anders niet geholpen zouden worden. Dat meldt de Volkskrant.

Negatieve publiciteit

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) betrekt de zwijgcontracten van tenminste twee patiënten in het lopende onderzoek naar twee artsen van Acura MC. Er zijn in ieder geval tien klachten tegen de privékliniek, vooral uit de periode dat het nog de Silhouet-kliniek was. Volgens woordvoerder Anand Ramparichan werkt de kliniek met reguliere behandelingsovereenkomsten. In de Volkskrant ontkent hij dat er ooit patiënten onder druk zijn gezet om papieren te tekenen. In een contract van één van de patiënten staat echter dat “mevrouw en haar familie zullen afzien van het voeren van negatieve publiciteit via kranten, tijdschriften of internetmedia.”

Naamswijziging bij heropening

De inspectie sloot in februari 2009 de operatiekamers wegens slechte hygiëne. Nadat de kliniek maatregelen had getroffen en daarmee voldeed aan de eisen, zijn de operatiekamers in april weer in gebruik genomen met toestemming van de inspectie. Silhouet heeft haar naam toen gewijzigd in Acura MC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top