ACTUEEL

Isala en Noorderboog zetten stap naar fusie

Isala en Zorgcombinatie Noorderboog maken voor het eind van het jaar hun fusie voornemen bekend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat de laten de twee ziekenhuizen in een persbericht weten.

Daarmee zetten de ziekenhuizen in Zwolle en Meppel een volgende stap in het fusietraject dat ze in 2012 startten. De ACM toetst het voornemen aan de Mededingingswet. Door de voorgenomen fusie verwachten de ziekenhuizen de kwaliteit, bereikbaarheid en betaalbaarheid van de zorg voor de lange termijn te kunnen garanderen in hun beider verzorgingsgebieden. Uitgangspunt voor de inrichting van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’.

Concentratie

Een fusie is voor Noorderboog noodzakelijk om goede ziekenhuiszorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel in stand te houden, vanwege de toenemende eisen die aan volume en kwaliteit gesteld worden en de beperkte financiële kaders. Isala is er als topklinisch ziekenhuis met een belangrijke functie in de regio veel aan gelegen een stevige zorgketen in het hele verzorgingsgebied te waarborgen. Daarnaast kan Isala door concentratie in Zwolle van complexe en niet vaak voorkomende behandelingen, de kwaliteit en betaalbaarheid van het zorgaanbod verder optimaliseren.

Het toekomstige aanbod van het Diaconessenhuis in Meppel omvat een Spoed Eisende Medische Dienst in combinatie met een Acute Opname Afdeling en een ambulancepost. Daarnaast richt het ziekenhuis zich op planbare behandelingen met kortdurende opnamen en dagbehandeling en zijn er vier tot zes OK’s beschikbaar. Ook blijft er een polikliniekfunctie voor alle specialismen.
De ouderenzorg (VV&T) van Noorderboog wordt een aparte juridische organisatie binnen het concern. De polikliniek in Steenwijk wordt versneld versterkt. De poliklinieken in Kampen en Heerde blijven uiteraard gehandhaafd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top