ACTUEEL

Ditzo doneert AVL 1 miljoen euro

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft uit handen van voetballegende John de Wolf een cheque namens verzekeraar Ditzo overhandigd gekregen ter waarde van 1 miljoen euro. Het bedrag komt ten goede aan het kankeronderzoek van professor René Bernards, verbonden aan het kankerinstituut.

Dankzij het onderzoek wordt naar eigen zeggen voor iedere patiënt met kanker een behandeling op maat mogelijk. Op deze manier wil Bernards kanker zoveel mogelijk een chronische, en niet langer een dodelijke ziekte maken. Bernards won eind 2012 de KWO-prijs van 2 miljoen euro voor zijn onderzoek ‘Finding genetic dependencies in cancer: the missing link in personalized medicine’. Hierin wordt door middel van de nieuwste genetische technologieën systematisch gezocht naar de krachtigste geneesmiddelcombinaties.

Campagne zorgverzekeraars

Afgelopen maand kondigde Ditzo aan een substantieel deel van haar marketingbudget, 1 miljoen euro, beschikbaar te stellen aan de zorg omdat zij deze als verzekeraar wil verbeteren. Normaliter geeft Ditzo dit geld uit aan tv-commercials in de 'overstapmaanden' november en december. Volgens Ditzo is de sector ‘te ver is doorgeschoten’ met de acquisitiekosten die worden gemaakt om nieuwe klanten te werven, terwijl een zorgverzekeraar ‘vooral hart voor de zorg moet hebben’.

In een videofilm riep oud-voetballer De Wolf Nederland op om gezamenlijk 'kanker de wereld uit te kijken'. De video werd inmiddels al meer dan 1.118.000 keer bekeken op YouTube.

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top