ACTUEEL

MC Groep nu echt eigenaar Slotervaart

MC Groep nu echt eigenaar Slotervaart

MC Groep is met ingang van 1 januari formeel en juridisch daadwerkelijk eigenaar van het Slotervaart ziekenhuis. Op 31 december heeft de aandelentransactie plaats gehad, laat de MC Groep in een persbericht weten.

Het laatste obstakel voor de overnamen werd op 20 december uit de weg geruimd toen de voorzieningenrechter in Haarlem het beslag op de aandelen van het ziekenhuis ophief. Met de beslaglegging wilde voormalig directeur Erbudak de overname door de MC Groep blokkeren.

Toekomst

Volgens de MC Groep is dankzij de overname en de nauwere samenwerking met- en steun van het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) een gezonde toekomst van het Slotervaart ziekenhuis verzekerd.

MC Groep wil dat het Slotervaart ziekenhuis een zo compleet mogelijk algemeen ziekenhuis blijft en gaat daarover in gesprek met alle relevante stakeholders in Amsterdam. Als eerste prioriteit geldt de versteviging van de financiële positie. ING en Achmea hebben hun steun uitgesproken aan de plannen die tot de overname hebben geleid.

Doorverkoop

De ziekenhuisapotheek, de daaraan verbonden onderzoeksactiviteiten, een perceel grond en de neurochirurgische oncologie zijn direct aan het AvL doorverkocht. Daarmee is de balans van het ziekenhuis fors verbeterd. Voor de apotheek en het farmacologisch onderzoek gaat het AvL nieuwbouwplannen ontwikkelen; de oncologische neurochirurgie en intensive care activiteiten zullen in nauwere samenhang worden vormgegeven en fysiek verplaatst worden zodra de huidige uitbreiding van het AvL in 2015 gereed is.

0 Reacties

Top