ACTUEEL

Utrecht betreurt gouden handdruk Timon

De provincie Utrecht vindt de ontslagvergoeding van 155.000 euro voor bestuursvoorzitter Johan van der Veer van jeugdzorginstelling Timon ‘onwenselijk’, maar zegt hier niets meer aan te kunnen doen. Dat meldt RTV Utrecht.

Van der Veer kreeg de vergoeding toen hij in 2012 na 27 jaar dienst moest opstappen bij Timon omdat hij niet meer zou passen bij de organisatie. Op dat moment was de nieuwe wet die gouden handdrukken aan banden legde, nog niet ingegaan. De provincie vindt het jammer dat Timon destijds al niet rekening hield met de komst van deze wet. Timon wordt jaarlijks met 5,5 miljoen euro gesubsidieerd door de provincie.

Kantonrechtersformule

De instelling zegt tegenover RTV Utrecht dat er wel degelijk naar de hoogte van het bedrag is gekeken. Organisaties moesten destijds rekenen met de zogeheten kantonrechtersformule en daarmee was ongeveer op het dubbele bedrag uitgekomen, aldus Timon.

Ook laat de organisatie weten dat Van der Veer een terugbetaalplicht heeft als hij binnen een bepaalde termijn een nieuwe baan zou vinden. Volgens De Telegraaf speelt dezelfde situatie bij het vertrek van bestuurder Henny Lodewijks van jeugdzorginstelling Rentray. Hij kreeg 157.000 euro mee toen hij in 2011 vertrok bij de instelling.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mol

13 januari 2014

Ja kan de provincie jammer vinden, maar zolang er geen nieuwe afspraken zijn handelen mensen naar de bestaande afspraken.
Verder 155.000 voor 27 jaar is peanuts vergeleken bij het bedrijfsleven.
Ik begrijp de ophef dan ook niet als ik in eerdere berichten lees dat Humanitas tonnen aan een interim er en zijn secretaresse betaald en als ik kijk naar het lijstje grootgraaiers in de zorg die binnen de regio Utrecht vallen.
Laat de gemeente dus kijken naar geld wat nu nog wordt uitgegeven.

Anoniem

22 januari 2014

Ik vind het schandalig temeer het een stichting is die geld ontvangt van de provincie en ook veel giften van mensen die met dit werk zijn begaan. Timon is ooit opgezet om mensen te helpen en de werkers kregen giften van de mensen die achter dit werk stonden. Nu jaren later gaat de directeur weg met een gouden handdruk. Het is te belachelijk voor woorden.


Top