Finance

LSG-Rentray betaalt tonnen voor ontslagen

LSG-Rentray betaalt tonnen voor ontslagen

Jeugdzorgorganisatie LSG-Rentray heeft oud-bestuurder Henny Lodewijks in 2011 een ontslagvergoeding van 157.013 euro betaald. Lodewijks ontving vorig jaar in totaal 340.743 euro. Dit valt op te maken uit de jaarrekening van LSG-Rentray.

Lodewijks is op advies van de raad van toezicht opgestapt. Frank Candel, bestuurder van LSG-Rentray, zegt in een reactie dat Lodewijks en LSG-Rentray wederzijds tot overeenstemming zijn gekomen dat het voor beide partijen beter zou zijn als Lodewijks zijn lidmaatschap van de raad van bestuur zou opzeggen. “Omdat er hierdoor voor Lodewijks een pensioengat dreigde, is er een regeling getroffen om dit deels op te vangen.”

ZZP’er

Lodewijks is nog steeds als ZZP’er actief bij LSG-Rentray.  De oud-bestuurder is voor een aantal inhoudelijke projecten ingehuurd. Candel: “Lodewijks is van grote waarde voor LSG-Rentray en vakinhoudelijk willen we hem wel voor onze organisatie behouden. In de komende anderhalf jaar zal hij zijn vakinhoudelijke kennis overdragen aan de organisatie”. Lodewijks ontvangt een vergoeding voor zijn activiteiten. Lodewijks nam op 19 januari 2012 afscheid als bestuurder bij LSG-Rentray. Ter gelegenheid hiervan werd hij geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Activiteitenbegeleider

Uit de jaarrekening valt verder op te maken dat een voormalig activiteitenbegeleider van LSG-Rentray in 2011 een ontslagvergoeding van 185.421 euro heeft ontvangen. Het ontslag vond plaats in het kader van de sluiting van de jeugdinrichting van LSG-Rentray in Rekken in maart 2010. Candel: “Hierdoor viel er een groot aantal ontslagen. De jeugdinrichting werd gesloten op last van Justitie. De persoon over wie het gaat, was meer dan dertig jaar in dienst. In het sociaal plan dat toen overeengekomen is met de vakbond zijn bepaalde vertrekregelingen opgenomen.”

Prepensioen

In vier gevallen moest volgens Candel rekening gehouden worden met een prepensioenregeling, waardoor er grote bedragen betaald moesten worden. “In één van die vier gevallen betekende dit dat het bedrag zo hoog werd dat we er melding van moesten maken in de jaarrekening.” Volgens Candel gaat het in het voornoemde geval overigens over een groepsleider en niet over een activiteitenbegeleider, zoals in de jaarrekening staat.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Ses

8 mei 2012

Meer dan schandalig.
De gewone arbeider is weer de dupe.
En chronisch zieken , want die moeten de recessie bekostigen en daar wordt op bezuinigd om deze grote heren of vrouwen de ontslag regelingen te betalen.
Als wij ontslag krijgen kunnen wij naar het arbeid bureau en zit er misschien een inkomen in van: €1,100,- netto per maand.
Er wordt bezuinigd op een verkeerde manier.
Ik weet dat een reactie niets oplost, maar kan het soms niet laten van frustraties.

Ter Meer

13 mei 2012

Beste organisatie,

Ik ben 34 jaar werkzaam geweest bij Rentray en zit op dit moment in de OBU-regeling.
Ik vind het schandalig wat er nu gebeurd, hennie lodewijks geschreven met kleine letters; ik zat nog in de sollicitatie-commissie toen hij binnenkwam,binnen zeer korte tijd was hij niet meer Hoofd-behandeling maar directeur Behandeling.
Hij heeft het samen met meerdere kopstukken een zootje van gemaakt. De justitiele behandelinstelling Rentray is min of meer afgeschaft, de boeven lopen op straat,zie het programma Öpsporing verzocht" en de kopstukken van de organisatie die dit soort settingen die in Nederland hard nodig zijn hebben verkwanseld, worden de hemel in geprezen met vette bonussen, overheidsgelden waar de normale burger hard voor moeten bloeden.
Nogmaals schandalig en dat wil ik Hennie zelf ook wel vertellen. We leven nog steeds in de graaierscultuur ondanks de recessie en de behandeling van jonge criminelen is alleen op papier goed geregeld en in werkelijkheid een farce!!!!!!!!
Dit durf ik na 34 jaar in deze hulpverlening gezeten te hebben en nog mede verantwoordelijk te zijn voor de aanname van Hennie Lodewijks rustig te stellen!!!!!
Hennie, je valt me vies tegen, dit gedrag hoort bij de huidige zakkenvullerscultuur, en dat jij hier aan meedoet, schandalig!!!!!!!!!!

,

Top