ACTUEEL

Pasana worstelt met jaarrekening

De externe accountant van zorggroep Pasana in Dokkum weigert de jaarrekening van de instelling te tekenen. Gezien de penibele financiële situatie van de zorggroep, waar het noodlijdende ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum deel vanuit maakt, heeft de accountant twijfels over de continuïteit. Dat meldt RTLZ.

Door de weigering heeft Pasana na eerder uitstel opnieuw de deadline voor de presentatie van zijn jaarverslag over 2012 gemist, zo meldt RTLZ. Nederlandse ziekenhuizen moeten hun jaarcijfers voor 1 juni deponeren bij het CIBG, een onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid. Omdat Pasana financieel in zwaar weer zit, kreeg de Friese zorggroep uitstel tot het einde van het jaar.

Nieuw uitstel

Woordvoerder Michiel ter Laan laat tegenover RTLZ weten dat Pasana ook deze deadline niet gehaald, omdat accountant KPMG de jaarstukken nog niet wil goedkeuren. Met  name door de slechte financiële prestaties  van De Sionsberg draait Pasana rode cijfers en teert het in op het eigen vermogen. “Dat leidt tot onzekerheden over de continuïteit”, aldus Ter Laan tegenover RTLZ. “Daarom is extra tijd nodig. Wij hebben opnieuw uitstel aangevraagd, tot 1 april.”

Volgens Ter Laan vormen de problemen met de jaarrekening 2012 geen bedreiging voor de lopende fusie met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Deze samensmelting is sinds december onderdeel van een nieuwe fusiebeweging, waarbij naast Nij Smellinghe/Pasana ook het Antonius Ziekenhuis in Sneek en de KwadrantGroep betrokken zijn.  Door de fusie ontstaat een zorgorganisatie met een jaaromzet van circa een half miljard euro.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top