ACTUEEL

Ruzie tussen IGZ en cardioloog voor rechter

"Een persoonlijke vete'', dat is volgens de advocaat van cardioloog Eli Bialoglowski de reden van de onenigheid tussen zijn cliënt en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De Inspectie sommeerde de Amsterdamse medicus een kleine 2 jaar geleden om zijn praktijk te sluiten. De cardioloog was het daar absoluut niet mee eens en tekende protest aan. Vrijdag komt deze zaak voor de rechter in een bodemprocedure.

De advocaat van Bialoglowski hekelt de opstelling van de IGZ. "De inspecteur bleef bij haar mening om de praktijk van mijn cliënt te sluiten, ondanks dat een commissie oordeelde dat die maatregel veel te zwaar was. Het lijkt hier om een persoonlijke vete van die inspecteur te gaan'', betoogt advocaat Herman Loonstein.

Straf

De inmiddels 77-jarige Bialoglowski stond begin vorig jaar al voor de tuchtrechter naar aanleiding van het ingrijpen van de IGZ. De tuchtrechter schrapte hem per direct uit het artsenregister, onder meer omdat het een enorme chaos was op de praktijk van de Amsterdamse cardioloog. Zo lagen er stapels dossiers, losse documenten met patiëntengegevens en uitkomsten van onderzoeken zonder naam van de patiënten. Bialoglowski tekende beroep aan en twee maanden geleden zwakte het Centraal Tuchtcollege deze zware straf iets af: Bialoglowski mag nooit meer als cardioloog werken, maar dat wil niet zeggen dat hij definitief uit het BIG-register geschrapt moet worden.

Volgens Loonstein heeft de medicus een patiëntenkring die speciaal voor hem komt, omdat ze hetzelfde verleden hebben. De ex-cardioloog zat tijdens de oorlog in een concentratiekamp, veel van zijn patiënten hebben dat ook meegemaakt. "En hij is dan misschien wel al dik in de 70, maar het is een erg vitale man die nog graag wil werken.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top