ACTUEEL

Studie: sigaretten in gruwelverpakking succes

De olijfgroene pakjes sigaretten met gruwelijke afbeeldingen brengen rokers in Australië aan het twijfelen. Het aantal telefoontjes naar de hulpdienst Quitline, die mensen bijstaat die met roken willen stoppen, is met 78 procent gestegen, sinds de groene pakjes in oktober 2012 werden ingevoerd.

Dat blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd in het vaktijdschrift Medical Journal of Australia. Volgens Mayanne Lafontaine van het onderzoeksinstituut voor kanker in de deelstaat New South Wales is het de eerste op feiten gebaseerde studie waaruit een positief effect van de verpakkingen blijkt. Zij hoopt dat andere landen het Australische voorbeeld volgen. KWF Kankerbestrijding riep eind vorig jaar de regering op ook in Nederland alleen sigaretten in onaantrekkelijke bruingroene pakjes toe te staan.

Schade door roken

Op de Australische pakjes staan afbeeldingen van door het roken aangetaste lichaamsdelen en van kinderen en baby's die door het roken van hun ouders ziek zijn geworden. De naam van het sigarettenmerk staat onopvallend op het pakje. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter van den Besselaar

13 januari 2014

Suggestie voor kop: sigaretten in gruwelverpakking afschrikwekkend ;-)

van Heemstra ZorgSteedsBeter

14 januari 2014

Hangt een beetje van je doel af Peter!

Top