ACTUEEL

VWS zet ouders drugsgebruikers in de kou

Het ministerie van VWS zet per 1 januari de subsidieaan de Landelijke Stichting Ouders en Verwanten van Druggebruikers (LSOVD) stop. In ggz-magazine Psy stelt voorzitter Marjolijn Hazebroek dat dit het einde van de stichting betekent.

‘Groot verlies’

Als reden om de jaarlijkse subsidie van 62 duizend euro noemt VWS het feit dat de activiteiten van de vereniging niet op gebruikers zelf gericht zijn, maar op hun familieleden. Hazebroek betoogt dat de LSOVD indirect wel degelijk een grote bijdrage levert aan het welzijn van drugsverslaafden. “De LSOVD doet al jaren haar best om de overheid het belang van ouders in de verslavingsproblematiek te laten inzien”, aldus Hazebroek in Psy. “We trainen ouders om op de juiste manier met hun kind met een drugsprobleem om te laten gaan. Onze weerbaarheidtraining is daar een goed voorbeeld van. Ook onze telefonische hulpdienst en de voorlichting die we geven zijn van groot belang. Het opheffen van de LSOVD zou een groot verlies zijn.”

Kamervragen

CDA-Kamerlid Cisca Joldersma wil opheldering over het besluit en heeft vragen aan de minister gesteld. De LSOVD heeft contact gezocht met andere politieke partijen en hoopt dat een parlementaire motie het voorbestaan van de vereniging alsnog kan veilig stellen. De LSOVD dreigde enkele jaren geleden ook al haar subsidie te verliezen. De Kamer wist dit toen met een amendement te voorkomen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

28 oktober 2009

Hoe bestaat het !

Deze kortzichtigheid zal vele ouders en verwanten in de kou zetten.

Laat hun eens aan het woord .

Over hoe zij de hulp van de LSOVD ervaren hebben.

Top