Tech

Achmea kan pgb's niet uitbetalen door ICT-probleem

Zorgverzekeraar Achmea heeft al weken problemen met de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten. Duizenden patiënten die met het pgb-budget hun zorg moeten betalen, wachten nog steeds op het geld dat per 10 januari overgemaakt had moeten zijn.

De problemen met de uitbetaling zijn ontstaan door een wijziging in het systeem, waardoor dit in december enkele weken buiten gebruik was. Achmea heeft extra mensen ingezet om de ontstane achterstanden weg te werken, meldt de Volkskrant. Voor een deel is dat niet op tijd gelukt. Achmea heeft voor schrijnende gevallen een oplossing gevonden buiten het systeem om .

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Boxos

28 januari 2014

Agis zorgkantoor is het meest onvriendelijke en slecht werkende zorgkantoor in Nederland.
Cliënten die op PGB zorg wachten en eerst door de onterende gesprekskeuring van Agis moeten, worden domweg 4 weken aan het lijntje gehouden. Zij wachten op de toegezegde uitnodigingsbrief van Agis totdat na 3 keer bellen en een beetje doordrukken duidelijk wordt dat men een ICT probleem heeft. Altijd de mond vol met prietpraat op de afluisterbandjes over kwaliteit en privacy en dit gesprek wordt mogelijk gebruikt voor gespreksdoeleinden; maar ondertussen alles verkeert doen en dat over lange tijd en vele cliënten die hier de dupe van worden.

Top