ACTUEEL

Ex-neuroloog in beroep tegen gevangenisstraf

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 3 jaar gevangenisstraf. Dat heeft Jansen Steurss advocaat Frank van Gaal maandag aan persbureau ANP laten weten.

Jansen werd een kleine 2 weken geleden veroordeeld tot deze straf omdat hij verkeerde diagnoses stelde bij meerdere van zijn voormalig patiënten. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van een patiënte. Zij dacht dat ze snel zou overlijden omdat ze ernstige ziektes had. Later bleken de diagnoses verkeerd.

Grootste medische strafzaak

De rechtszaak tegen Jansen Steur is de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis. De uitkomst, 3 jaar gevangenisstraf, is ook uniek. Nog niet eerder werd een medisch specialist veroordeeld tot gevangenisstraf voor het stellen van verkeerde diagnoses en ook nog niet eerder werd een specialist verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van iemand anders.

Het hoger beroep dat Jansen Steur had ingediend in de tuchtzaak, die hij eind vorig jaar had verloren, is volgens de advocaat ingetrokken. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Sophie Hankes vz SIN-NL

24 februari 2014

Het is opvallend dat het OM ervoor koos om Jansen Steur wel te vervolgen voor foutieve diagnoses, maar NIET voor foutieve behandelingen bv met volstrekt onnodig voorgeschreven medicijnen.
Overigens is Jansen Steur niet de enige falende neuroloog die jarenlang de hand boven het hoofd gehouden werd door huisartsen, collega-artsen, de Ver. voor Neurologie, aansprakelijkheidsverzekeraars, zorgverzekeraars, IGZ.
Hoogste tijd dat Jansen Steur zijn 250.000 euro vertrekpremie terugbetaalt alsmede schadevergoeding aan zijn talloze slachtoffers!

Top