HRM

Vakbond stapt uit overleg met Zorggroep

Vakbond Abvakabo FNV is uit de onderhandelingen met Limburgse zorginstelling De Zorggroep over het sociaal plan gestapt. De Zorggroep wil honderden medewerkers gedwongen ontslaan. Daarmee kan de vakbond niet leven, schrijft regionaal dagblad De Limburger.

Het besluit om uit de onderhandelingen te stappen, heeft onder meer te maken met het landelijk signaal dat Abvakabo FNV wil afgeven, zegt Leon van der Elsen, bestuurder bij de Limburgse afdeling van de vakbond, in De Limburger. “Veel zorginstellingen sorteren met een reorganisatie voor op de nieuwe wetgeving voor langdurige zorg. Daarbij vallen veel gedwongen ontslagen. Het zijn onnodige preventieve saneringen, want instellingen kunnen nog niet weten wat de gevolgen van de wet zijn. Die duidelijkheid is er pas deze zomer.” Tekenen zou volgens Van der Elsen betekenen dat de vakbond zich bij voorbaat neerlegt “bij wat er dan ook in de nieuwe wet komt te staan. Dat zou geen goed signaal zijn.”

De reorganisatie bij De Zorggroep gaat gewoon door, zegt woordvoerder Nikit Rempkens van De Zorggroep in de krant. Voor medewerkers is het van belang dat er snel een sociaal plan ligt. Het plan is inmiddels aan de overige bonden voorgelegd. Dat zijn Nu’91, CNV en FBZ. Het ziet er volgens Nempkens naar uit dat zij snel tekenen.

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mol

9 maart 2014

Mooie woorden voor medewerkers is het van belang dat er snel een sociaal plan is.
Vervang dit met voor medewerkers is het van belang dat de instelling afwacht wat er gaat gebeuren deze zomer en daarna is het van belang dat er een sociaal plan komt.
De instelling schiet zijn doel voorbij.
De vakbonden zouden samen achter dit standpunt moeten staan, zodat een instelling niet naar een ander kan stappen als ze het gewenste antwoord niet krijgen.
Als je het antwoord niet wil horen moet je de vraag niet stellen.

Top