ACTUEEL

'Kiezer wil geen korting meer op zorg en weg'

Driekwart van de Nederlandse kiezers wil dat er na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 niet nog meer bezuinigd wordt op zorgvoorzieningen en onderhoud van wegen. Ook zien ze liever niet dat er gekort wordt op gemeentelijke voorzieningen. Dat blijkt volgens I&O Research uit een onderzoek onder 10.500 kiezers.

I&O noemt het niet verbazend dat linkse kiezers vaker dan rechtse kiezers vinden dat er niet meer bezuinigd mag worden, maar de verschillen zijn soms wel erg groot. Zo is bijvoorbeeld driekwart van de PvdA, GroenLinks en SP-stemmers tegen verdere bezuinigingen op uitkeringen, terwijl dat bij een derde van de VVD-stemmers zo is. Dit geldt voor de helft van de mensen die voor D66 kiezen.

Belangrijk

Zorg is een belangrijk onderwerp bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onlangs bleek uit een onderzoek van TNS Nipo dat zorg één van de onderwerpen is waar het meest op gelet wordt door de kiezer. Met name de thuis-, jeugd- en ouderenzorg, onderdelen van de zorg de te maken hebben met de WMO zijn punten van aandacht

Zorgdebat

In aanloop naar de verkiezingen organiseren elf verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten een serie van vier zorgdebatten. Komende woensdagavond 5 maart 2014 vindt het derde zorgdebat plaats in Breda. De zorgdebatten Lijsttrekkers van de lokale afdelingen van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, SP en D66 gaan met het zorgveld in debat over vier onderwerpen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen spelen.

Op 12 maart is in Den Haag het laatste zorgdebat. Voor de debatten in Breda en Den Haag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Mensen die mee willen doen met het debat op Twitter, kunnen gebruik maken van de hashtag #zorgdebat2014. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top