ACTUEEL

Ex-neuroloog Jansen Steur trekt beroep in

De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur uit Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft het hoger beroep in zijn tuchtzaak ingetrokken. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg maandag bevestigd tegenover letselschade-jurist Yme Drost, meldt Nu.nl. De intrekking van het beroep betekent dat Jansen Steur nooit meer mag als arts aan de slag mag.

Het Medisch Tuchtcollege bepaalde in december 2013 dat Jansen Steur zich nooit meer in mag schrijven in het BIG-register en dus niet meer mag werken als arts. Hij ging tegen de uitspraak in beroep. Vijf voormalige patiënten van Jansen Steur hadden de tuchtzaak tegen hem aangespannen. Hij had deze mensen verteld dat ze een ernstige ziekte hadden, bijvoorbeeld alzheimer of multiple sclerose, en schreef ze bijbehorende zware medicijnen voor. Later bleken de diagnoses verkeerd.

Strafzaak

Het intrekken van het hoger beroep in de tuchtzaak staat los van het hoger beroep in de strafzaak dat Jansen vorige week aankondigde. De rechter veroordeelde hem tot 3 jaar gevangenisstraf omdat hij verkeerde diagnoses stelde bij meerdere van zijn voormalig patiënten. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van een patiënte. Zij dacht dat ze snel zou overlijden omdat ze ernstige ziektes had. Deze diagnose bleek verkeerd en niet onderbouwd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top