ACTUEEL

Jansen Steur in beroep tegen vonnis Tuchtcollege

Frank van Gaal, de advocaat van ex-neuroloog Jansen Steur, heeft donderdag hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van het Medisch Tuchtcollege. Dit meldt dagblad Tubantia.

De advocaat van Jansen Steur stelt tegenover Tubantia dat de onderbouwing van het vonnis niet klopt, onder andere omdat de verjaringstermijn ten onrechte zou zijn verruimd. Daarnaast is Jansen Steur het niet eens met de bewering van het Tuchtcollege dat de ex-neuroloog geen "blijk van twijfel" zou hebben laten zien over zijn manier van handelen.

Alzheimer

Het Medisch Tuchtcollege bepaalde in december 2013 dat Jansen Steur zich nooit meer in mag schrijven in het BIG-register en dus niet meer mag werken als arts. Vijf voormalige patiënten van Jansen hadden de tuchtzaak tegen hem aangespannen. Hij had deze mensen verteld dat ze een ernstige ziekte hadden, bijvoorbeeld alzheimer of multiple sclerose, en schreef ze bijbehorende zware medicijnen voor. Later bleken deze mensen de ziekte helemaal niet te hebben.

Jansen stond overigens al niet meer ingeschreven in het BIG-register en had eerder al aangegeven niet meer als arts aan de slag te willen. Mede daarom noemde zijn advocaat de tuchtzaak eerder al “volkomen overbodig”.

Strafzaak

Naast de tuchtrechterlijke maatregel loopt er ook nog een strafzaak tegen Jansen Steur. In die zaak is er zes jaar cel tegen hem geëist. De uitspraak in de strafzaak wordt in februari verwacht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top