Tech

Patiënt kan zich abonneren op LSP-meldingen

Patiënt kan zich abonneren op LSP-meldingen

Patiënten kunnen zich vanaf nu abonneren op LSP-meldingen. Een e-mail maakt melding van een activiteit op het LSP met de gegevens van de patiënt.

De patiënt kan zelf instellen over welke activiteiten hij geïnformeerd wil worden. Deze nieuwe functie is een uitbreiding van het patiëntenportaal dat nog geen half jaar geleden werd geïntroduceerd.

Melding

Via het patiëntenportaal VZVZ Informatiepunt Online kon de patiënt al 24 uur inzage krijgen in het LSP. Hij kon dus al zien welke zorgverleners zijn gegevens beschikbaar hebben gesteld en welke zorgverleners gegevens hebben geraadpleegd.  Nu kan de patiënt zich ook abonneren op de notificatieservice LSP-meldingen. Dan krijgt hij automatisch een melding per e-mail als er iets met zijn gegevens gebeurt op het LSP.

Toestemming

Meer dan driekwart van de Nederlandse huisartsenpraktijken en apotheken is aangesloten op het LSP. En zo’n 2,75 miljoen Nederlanders hebben toestemming gegeven aan
elk van die zorgaanbieders om hun gegevens beschikbaar te stellen.

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vond de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr was dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS. Wij bieden u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top