ACTUEEL

'Reinier en Haga willen LangeLand overnemen'

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag en de Reinier de Graaf Groep uit Delft willen het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. Het bestuur van Stichting Reinier Haga Groep voert “verkennende gesprekken” met het bestuur van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Dat heeft een woordvoerder van Stichting Reinier Haga Groep aan Skipr bevestigd.

De gesprekken met de Stichting Reinier Haga Groep zijn in een ver gevorderd stadium, meldt Zorgvisie op basis van bronnen. De partijen zouden begin april naar buiten willen treden met de details van hun overnameplan. De woordvoerder kan dit niet bevestigen. Hij zegt dat het afhankelijk is van hoe de gesprekken verlopen. Over de financiering, de positie van de medisch specialisten en de continuering van de spoedeisende hulp in Zoetermeer is nog niets bekend.

Nieuwe partner

Het LangeLand Ziekenhuis maakte op donderdag 20 maart bekend dat de overname door investeringsmaatschappij Fundis definitief van de baan was. Daarbij maakte het ziekenhuis ook bekend dat het in gesprek is met een mogelijk nieuwe partner. “Binnen afzienbare tijd” verwacht het ziekenhuis meer te kunnen zeggen.

Overnamepartner Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis leek vorig jaar gered toen Fundis, toen nog Vierstroom geheten, en de medische staf van het ziekenhuis aankondigden de zorginstelling gezamenlijk over te nemen. Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro's verlies.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top