ACTUEEL

Groningse ziekenhuizen starten seniorenplatform

Het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben een gezamenlijk platform opgezet dat de versplintering van de zorg rondom ouderen moet tegen gaan.

“De noodzaak voor het vormen van een dergelijk netwerk is onder zorgprofessionals wel duidelijk”, licht Jos Verkuyl, geriater in het Martini Ziekenhuis, het initiatief toe. “Maar in de praktijk blijkt toch vaak dat de zorg voor ouderen versplinterd georganiseerd is. Ouderen en hun naasten missen vaak samenhang en overzicht.”

Door binnen het netwerk zorgprofessionals, paramedici, patiënten-, welzijns- en ouderenorganisaties, gemeenten en WMO-adviseurs samen te brengen hopen de initiatiefnemers de continuïteit en coördinatie in de zorg voor ouderen in de provincie Groningen te kunnen verbeteren.

Denktank

Als eerste stap gaat het netwerk nu een denktank oprichten. De denktank moet elk kwartaal bij elkaar komen om de ideeën die in het netwerk leven, daadwerkelijk handen en voeten te geven.’ Over twee jaar vindt de volgende bijkomst van het senior gecentreerd netwerk plaats.

Groningen geldt mede dankzij het  langjarige project Healthy Ageing van het UMCG al langer als een proeftuin voor de ouderenzorg van de toekomst. Het  senior gecentreerde netwerk Groningen kan hier een praktische bijdrage aan leveren. De samenwerkende ouderenorganisaties hebben het Martini Ziekenhuis en het UMCG het Seniorvriendelijk Ziekenhuis toegekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top