ACTUEEL

Prominenten laken zorgplannen

Een groep prominenten heeft dinsdag middels een advertentie in de Volkskrant een oproep gedaan aan het kabinet om af te zien van grote bezuinigingen in de zorg. Ook wordt gevraagd om de behandeling van de twee grote zorgwetten in ieder geval een jaar uit te stellen.

Volgens de ondertekenaars kent het kabinetsbeleid grote tegenstrijdigheden. “Het kabinet van PvdA en VVD wil dat ouderen langer thuis blijven wonen”, aldus de groep. “Daarom is er voor veel ouderen die zorg nodig hebben geen plek meer in een verzorgingshuis: 800 verzorgingshuizen worden met sluiting bedreigd. Maar tegelijkertijd wordt er door het kabinet óók flink bezuinigd op de thuiszorg, huishoudelijke verzorging en de dagbesteding en begeleiding. Dit kan niet. Je kunt niet de verzorgingshuizen sluiten, terwijl ook in de thuiszorg wordt gesneden.”

De verklaring is een initiatief van Abvakabo FNV. Onder anderen Sonja Barend, Frits Barend, Britta Böhler, Wijnand Duyvendak, Arnold Heertje, Jan Marijnissen, Freek de Jonge, Jan Pronk, Maarten 't Hart en Ebru Umar hebben de oproep ondertekend. Eerder pleitten ook Zorgverzekeraars Nederland en vakbonden FNV en CNV voor uitstel van de zorgplannen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Jansen

22 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 22-04-2014 16:07.

Anoniem

22 april 2014

Men praat naar men verstand heeft

Rouvoet

23 april 2014

Om precies te zijn: Zorgverzekeraars Nederland pleit voor uitstel van de Wlz en van de overheveling vd langdurige GGZ naar de Zvw. De Wmo2015 en de overheveling vd wijkverpleging naar de Zvw (incl PGB in de Zvw) moeten/kunnen wél per 1-1-15 doorgaan!

Top