ACTUEEL

Bonden eisen oplossing bestuurscrisis Severinus

Bij Gehandicaptenzorginstelling Severinus in Veldhoven is een bestuurscrisis gaande. De raad van toezicht van de instelling heeft met Jeroen Collette tijdelijk een extra bestuurder aangesteld naast bestuursvoorzitter Geraline Leusink. De Vakbonden Nu’91, FBZ en CNV Publieke Zaak eisen dat er snel een oplossing komt.

Bij Severinus zou een angstcultuur heersen en een lid van het MT zou inmiddels ontslagen zijn. Een basis van vertrouwen en respect ontbreekt binnen de organisatie, zo stelt vakbond NU'91. De bonden hebben Severinus een ultimatum gesteld dat er uiterlijk 28 april een reactie komt vanuit het bestuur van de zorginstelling. Komt dit er niet, dan volgen er acties, laten de bonden weten.

“Wat ons betreft is dit geen vrijblijvend verzoek, maar een duidelijke eis. Wij gaan er vooralsnog van uit dat het zover niet hoeft te komen en dat het onafhankelijke onderzoek er in het belang van Severinus, haar medewerkers en haar cliënten komt” aldus Michel van Erp NU’91.

Collette

Interim bestuurder Jeroen Collete is inmiddels voor een periode van drie maanden aangesteld. Hij zal de algemene ontwikkelingen in de zorg voor Severinus analyseren. Gezamenlijk neemt de raad van bestuur passende maatregelen, indien nodig, zo staat op de website van Severinus.

Severinus is een organisatie voor gehandicaptenzorg met 800 verstandelijk gehandicapte cliënten.  De organisatie moet de komende jaren stevig bezuinigen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top