ACTUEEL

Wachtlijsten jeugdzorg nemen weer toe

Na een aanvankelijke daling nemen de wachtlijsten in de helft van de provincies weer toe. Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) roept provincies op het matje waar de wachtlijsten voor jeugdzorg weer langer zijn geworden of waar de daling onvoldoende is. Dit meldt Binnenlandsbestuur.nl

Afspraken met provincies

In provincies waar het wel beter gaat, is minister Rouvoet ontevreden over het tempo. De afspraak met de provincies is dat de wachtlijsten eind dit jaar zijn weggewerkt. Jongeren zouden dan niet langer meer dan negen weken hoeven te wachten op hulp. Rouvoet vindt het onacceptabel als provincies deze afspraak niet nakomen.

Dwingen via aanwijzing

In een brief aan de Tweede Kamer donderdag sluit Rouvoet niet uit dat hij provincies tot actie zal dwingen via een aanwijzing. Rouvoet wil volgende week tekst en uitleg van de provinciebesturen. Op 1 juli dit jaar wachtten 4946 jongeren langer dan negen weken op zorg tegenover 4893 op 1 april. Begin dit jaar waren dit er nog 5510.

Inzicht in aanpak

Provincies en Rouvoet hebben samen tientallen miljoenen euro's uitgetrokken om de wachtlijsten te verkorten. Rouvoet maakt zich desondanks bezorgd of de provincies aan het einde van het jaar de afspraken zouden nakomen. Enkele maanden geleden heeft hij daarom al afgesproken dat provincies inzicht zouden geven in hun aanpak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top