ACTUEEL

MERS opgedoken in VS

Een gevaarlijk longvirus is opgedoken in de Verenigde Staten. De gezondheidsdienst CDC heeft vrijdag bevestigd dat iemand in het land lijdt aan het zogeheten Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Dat is een variant van de dodelijke longaandoening SARS, die ongeveer 10 jaar geleden opdook in Azië.

Het is het eerste MERS-geval in de VS. De identiteit van de patiënt is niet bekendgemaakt. Het gaat om iemand die op 24 april vanuit Saudi-Arabië via Londen naar Chicago vloog. Vanuit Chicago ging hij of zij per bus naar Indiana. Daar werd de man of vrouw afgelopen weekend ziek. De patiënt ligt nu afgezonderd, in quarantaine, in een ziekenhuis.

Saudi-Arabië

MERS verscheen ongeveer 2 jaar geleden in Saudi-Arabië. Daarna verspreidde het virus zich gaandeweg. De ziekte dook onder meer op in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Griekenland. Tientallen mensen zijn eraan overleden.

Uit onderzoek bleek dat dromedarissen de bron van het virus zijn. Het is niet bekend hoe het virus van dier naar mens kan gaan. Ook de besmetting van mens naar mens is nog onduidelijk. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top