ACTUEEL

Site over geschiedenis van zorg vervangt museum

Het Florence Nightingale Instituut (FNI) lanceert maandag op de Dag van de Verpleging een online kenniscentrum, dat het verpleegkundig museum gaat vervangen.

Op de website wordt de geschiedenis van de verpleegkundige en verzorgende beroepen in beeld gebracht aan de hand van verhalen, feiten, beelden, filmpjes en objecten.

Geschiedenis

“We mikken met onze website vooral op verpleegkundigen en verzorgenden, maar iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van het vak kan er terecht”, aldus drs. Nannie Wiegman, directeur van het FNI. “Waar mogelijk kiezen we voor een actuele insteek. Daarnaast kunnen bezoekers eenvoudig hun eigen ervaringen delen.

Magazine

Ieder thema op de website is vorm gegeven als een magazine. Wie wil, kan meer achtergrondinformatie vergaren. Het FNI wil geschiedenis ook graag weer een plek geven in het verpleegkunde onderwijs. Daarom worden thema’s geleidelijk voorzien van educatieve opdrachten op zowel HBO als MBO-niveau. Het FNI is bezig om voor dit online initiatief de officiële museum­registratie te verwerven.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top