Finance

Orbis weerspreekt uitlatingen CZ over borgstelling

Orbis ontkent dat CZ een keiharde eis gesteld heeft betreffende de borgstelling van de specialisten. Hiermee reageert Orbis op de uitlatingen van CZ-bestuursvoorzitter Mike Leers van afgelopen week.

Bijdrage specialisten was eigen initiatief

Cees Sterk, voorzitter van de raad van bestuur van Orbis, zegt in een intern binnen Orbis verspreid bericht: “De afgelopen maanden hebben wij met verschillende zogenaamde stakeholders overleg gevoerd over hun bijdrage aan de financiering van het sociaal plan. Net als alle belanghebbenden heeft ook CZ geïnformeerd of onze specialisten een bijdrage zouden willen leveren. Maar CZ heeft dit nooit als voorwaarde genoemd, of als keiharde eis gesteld.”

Orbis kent "keiharde eis" niet

Sterk zegt dat hij de CZ-bestuursvoorzitter per brief zal laten weten “dat Orbis niets bekend is van een ‘keiharde eis’ en dat de genoemde bijdrage een eigen initiatief van onze specialisten was.” Verder merkt hij op dat “de bereidheid van onze specialisten om voor een bedrag van 2 miljoen euro borg te willen staan een positief effect heef gehad op de andere stakeholders om ook een bijdrage te willen leveren. Zij verdienen hulde en geen zure opmerkingen.”

Specialisten steunen Orbis met 2 miljoen euro

Eind juli maakten de specialisten van Orbis bekend dat zij zich met 2 miljoen euro garant stelden voor de financiering van het sociaal plan. Volgens Leers was dit geen spontane reddingsactie, maar door zijn “keiharde eis” afgedwongen aan Orbis, dat aan CZ om een bijdrage van 5 miljoen euro had gevraagd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top