ACTUEEL

Crisis in top bij Land van Horne

  • Onbekend
  • 17 augustus 2009
  • 8463 keer gelezen
  • 0 reacties

De cliëntenraden van de stichting Land van Horne hebben het vertrouwen opgezegd in de voorzitter van de raad van toezicht, Cornelis van den Boogert, en lid van de raad van toezicht, Jolanda Swaak. Dat meldt Dagblad De Limburger.

Onrust rondom bestuurswisseling

Aanleiding voor de perikelen binnen de raad van toezicht is een bestuurswisseling bij de V&V-instelling met locaties in Brabant en Limburg. Per 1 oktober neemt Edwin Delsing de functie van algemeen directeur over van Ger Peijs. Aanvankelijk waren de cliëntenraden positief over de benoeming van Delsing. Een maand geleden trokken ze hun positieve advies over zijn benoeming in naar aanleiding van een uitgelekt rapport over het functioneren van Delsing als directeur van woningbouwvereniging woCom. Volgens een woordvoerster van woCom is het rapport niet gericht op het functioneren van Delsing, maar gaat het om een evaluatie van de nieuwe organisatiestructuur. Hier staan enkele kritische noten in, maar die gaan over de hele organisatie,  niet specifiek over Delsing. Het rapport is vertrouwelijk en woCom doet daarom geen verdere uitspraken.

Tegenstrijdige adviezen

Een week na het intrekken van het advies hebben de cliëntenraden het vertrouwen in Van den Boogert en Swaak, die namens de cliëntenraden in de raad van toezicht zit, opgezegd. Het managementteam van de stichting adviseerde al eerder negatief over de benoeming. Het managementteam blijft bij zijn standpunt. De ondernemingsraad en de toezichthouders staan nog steeds achter de benoeming. Het managementteam wilde daarom eind juli in gesprek gaan met de ondernemingsraad. Dit stond Peijs echter niet toe. Peijs in Dagblad De Limburger: “Met de Raad van Toezicht ben ik de mening toegedaan dat de tot voor kort harmonieuze verhoudingen niet verstoord moesten worden.”

Contact via advocaten

Volgens Dagblad De Limburger hebben de cliëntenraden en de raad van toezicht via advocaten contact met elkaar. Zowel de woordvoerder van de cliëntenraden als Van den Boogert willen niet reageren op de situatie. De cliëntenraden bespreken de situatie later deze week. Delsing is op vakantie en niet beschikbaar voor commentaar. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de vertrouwensbreuk zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top