ACTUEEL

Fundis kampte met boete en advieskosten

Zorgorganisatie Fundis heeft vorig jaar een boete van bijna een kwart miljoen gekregen na controle van het zorgkantoor. Zo is te lezen in het jaarverslag van Fundis over 2013. Daarnaast heeft de mislukte overname van het LangeLand Ziekenhuis en een herorganisatie 376.000 euro aan extra advieskosten gebracht.

Fundis heeft wel winst gemaakt. Maar waar die in 2012 nog 1,4 miljoen was, bedroeg de nettowinst in 2013 zo´n 550.000 euro. 

Tariefskorting 

"De boete is een gevolg van gesignaleerde tekortkomingen bij de materiële controle van het zorgkantoor", zo meldt Fundis in haar jaarverslag. Volgens voorlichter Diana Verkes van Fundis is het woord ´boete´ wat ongelukkig in het jaarverslag terecht gekomen: "Het gaat om een tariefskorting waarover we nog met het zorgkantoor in gesprek zijn."

Dossiercontrole 

Het zorgkantoor controleerde steekproefsgewijs dossiers van cliënten. "Een aantal bleken niet te voldoen aan de kwaliteitseisen", aldus Verkes. "Zorgplannen waren bijvoorbeeld niet getekend en behandeldoelen waren wat onvolledig beschreven. " 

Overname 

Daarnaast is de instelling veel geld kwijt geraakt aan externe advieskosten. Die hadden ondermeer te maken met de mislukte overname van het LangeLand Ziekenhuis. Fundis, toen nog Vierstroom, probeerde vorig jaar het zieltogende ziekenhuis in Zoetermeer over te nemen. De Ondernemingsraad vond de financiële risico´s te groot en is naar de Ondernemingskamer gestapt. Die bepaalde dat de overname geen doorgang kon vinden. Die uitspraak is later bevestigd door het gerechtshof.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top