Finance

Voormalig Meavita vraagt torenhoge overheidssteun

Thuiszorg Groningen en Haagse Woon- en Wijkzorg (HWW) willen 48 miljoen euro overheidssteun voor de reorganisatie van voormalig Meavita. De organisaties hebben een aanvraag ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat meldt De Volkskrant.

Maximumbedragen

Het zou gaan om maximumbedragen die lager kunnen uitvallen als de kosten van de reorganisatie meevallen. Voor HWW is bijna 25 miljoen euro steun aangevraagd, waarvan ruim 19 miljoen euro bestemd is voor de reorganisatie. Voor onder meer dwangcrediteuren heeft HWW vijf miljoen euro aangevraagd. Voor Thuiszorg Groningen is bijna 19 miljoen euro steun gevraagd om het sociaal plan te kunnen bekostigen en ruim vier miljoen euro voor onder meer dwangcrediteuren. De steun wordt niet ingezet om schulden van Meavita af te lossen. Mocht de steun worden toegekend, dan wordt deze verleend vanuit het AWBZ-fonds.

Verlies van banen

Gerrit Jan van Otterloo, bestuurder van beide thuiszorgorganisaties, zegt in De Volkskrant: “Door de overname van alle zorgactiviteiten kon ondanks het faillissement de continuïteit van zorg gegarandeerd worden. Het teveel aan personeel is niet zoals gebruikelijk in het faillissement achtergebleven, maar is in maart van dit jaar ook in dienst van de nieuwe stichting gekomen.” Duizend mensen raken hun baan kwijt bij Thuiszorg Groningen en Haagse Woon- en Wijkzorg. Met de vakbonden is een akkoord bereikt over de reorganisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top