ACTUEEL

Pieter van Foreest tast in buidel voor oud-bestuurder

Zorginstelling Pieter van Foreest heeft oud bestuurder Therese van den Hurk een ontslagvergoeding van ruim twee ton betaald. Dit blijkt uit de jaarrekening van de zorgorganisatie.

In totaal ontvangt Van den Hurk een bezoldiging over 2013 van 341.838 euro, onderverdeeld in een reguliere bezoldiging van 122.805 euro en een Uitkering in verband met beëindiging van het dienstverband van 219.033 euro. “De bezoldiging van mevrouw Van den Hurk voldoet aan de WNT. Op basis van de uitspraak van de rechter is per 1 juni 2013 de ontbinding van het contract tot stand gekomen. Tot de uitspraak is het loon doorbetaald en de beëindigingsvergoeding is opgenomen conform de uitspraak van de rechter,” staat in de jaarrekening te lezen.

Verschil van inzicht

Van den Hurk was vanaf 2009 tot 1 februari 2013 voorzitter van de eenhoofdige raad van bestuur. Van den Hurk werd ontslagen vanwege “een verschil van inzicht over het te voeren beleid”. Jeroen Staatsen, voorzitter van de raad van toezicht stelde bij het ontslag dat de strategische uitdagingen waar Pieter van Foreest zich als aanbieder ouderenzorg mee geconfronteerd ziet "een andere stijl van leiderschap" zou vragen

Uit de jaarrekening blijkt verder dat Pieter van Foreest een positief resultaat heeft geboekt van 1,3 miljoen euro. Dit is ruim 3 miljoen lager dan in 2012.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top