ACTUEEL

Grieppoli telt vijfhonderd bezoekers

Ongeveer vijfhonderd personen hebben tot nu toe de grieppoli in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam bezocht. Dat liet een woordvoerder donderdag weten. De poli ging vorige week woensdag open.

Gesloten in de avond

Vorige week donderdag heeft de grieppoli zo’n tweehonderd personen ontvangen. Inmiddels zijn dat er twintig tot dertig per dag. Dat heeft er onder meer mee te maken dat de polikliniek niet meer open is tijdens de avonduren.

Onenigheid over RIVM-beleid

Bezoekers van de grieppoli krijgen binnen een uur te horen of ze griep hebben. Binnen 24 uur weten ze of het de Mexicaanse variant is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) liet vorige week weten niet blij te zijn met de kliniek. Die staat haaks op het beleid van het RIVM. Dat wil dat mensen met griepverschijnselen thuisblijven en niet in een wachtkamer gaan zitten. Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaartziekenhuis, vindt de richtlijnen van het RIVM echter één grote boobytrap.

Geen vergoeding door zorgverzekeraar

Ook mensen die niet zijn doorverwezen door de huisarts, zijn welkom in de grieppoli. Een woordvoerster van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland benadrukt echter dat zij de kosten dan niet vergoed krijgen. Patiënten zonder verwijzing krijgen namelijk alleen de kosten van spoedeisende hulp betaald. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top