ACTUEEL

Utrechtse gemeenten zeggen contract Welzorg op

Vier Utrechtse gemeenten verlengen het contract dat zij hebben met scootmobielen- en hulpmiddelenleverancier Welzorg niet. Het huidige contract loopt per 1 januari 2015 af. De gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Wijk bij Duurstede stellen dat de kwaliteit van de dienstverlening door Welzorg onvoldoende is.

"Al sinds een jaar zijn er problemen met de dienstverlening van Welzorg," stellen de gemeenten in een verklaring. "Inwoners moeten lang wachten op voorzieningen, reparaties worden niet goed uitgevoerd en de bereikbaarheid van Welzorg is slecht. Inwoners worden hierdoor gedupeerd en ondanks vele gesprekken met Welzorg en het opleggen van diverse boetes is de dienstverlening nog steeds onvoldoende." De vier gemeenten hebben eerder boetes opgelegd van 17.000 en 3.000 euro. Nu komt daar nog een een boete bij van 35.000 euro.

Budgetdruk

Het opzeggen van het contract is een nieuwe tegenslag voor Welzorg. Begin juni maakte Welzorg op de website al excuses voor de gebrekkige service. Welzorg wijt de problemen aan de veranderende zorgmarkt. “De overheid bezuinigt fors. Door budgetdruk bij gemeenten en hevige concurrentie in de markt zijn de prijzen de afgelopen tijd sterk gedaald. Hierdoor gaat er momenteel helaas meer fout dan normaal gesproken en doen zich ernstige situaties voor.” Toch zegde eerder deze week ook de gemeente Amstelveen het contract op op basis van wanprestatie.

Nieuwe aanbesteding

Per 1 juni is de regio Zuidoost Utrecht gestart met de voorbereiding voor een nieuwe aanbesteding voor de levering van medische hulpmiddelen. Met Welzorg worden gesprekken gevoerd om het contract uit te dienen tot de nieuwe aanbesteding rond is.

Welzorg is een van de grootste spelers op de hulpmiddelenmarkt. Er werken duizend mensen en de organisatie heeft tientallen winkels in het hele land. Het bedrijf won veel gemeentelijke aanbestedingen, waaronder in de vier Utrechtse gemeenten, op prijs, maar kreeg ook veel klachten over de kwaliteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top