Finance

Vermeende zorgfraudeurs geven klokkenluiders aan

Er is meerdere malen aangifte gedaan tegen twee zorgbureaus in Oost-Groningen. De bureaus zouden schuldig zijn aan oplichting en verduistering van tienduizenden euro’s premiegeld. De bureaus ontkennen en doen op hun beurt aangifte tegen de ‘klokkenluiders’ wegens laster en smaad. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

‘Zwartmakerij door concurrentie’

De bureaus zouden geld voor thuiszorg in eigen zak hebben gestoken, te veel zorguren hebben gedeclareerd en huishoudelijke hulp hebben geleverd in plaats van verpleging. De bureaus doen de aantijgingen af als zwartmakerij van de concurrentie. De concurrentie zou patiënten hebben aangespoord aangifte te doen. De meeste aangiftes zijn in maart gedaan. De politie is door personeelstekort nog niet verder gekomen dan een eerste analyse.

Verduisteren gemeenschapsgeld

De aantijgingen zijn echter het ‘topje van de ijsberg’, zo stellen belangenbehartigers van de patiënten in het Dagblad van het Noorden. Zij spreken van verduistering van tonnen aan gemeenschapsgeld. Het zorgkantoor van Menzis vermoedt dat tienduizenden euro's AWBZ-gemeenschapsgeld niet juist besteed zijn. Menzis vermoedt dat één van de bureaus als onderaannemer werkt van thuiszorgbedrijf De Nieuwe Zorg Thuis. Naast de politie onderzoekt ook de Belastingdienst de zaak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top