ACTUEEL

De Hoop ggz schrapt 40 arbeidsplaatsen

De aanbieder van ggz en verslavingszorg op evangelische grondslag De Hoop schrapt 40 arbeidsplaatsen. Als onderdeel van de ingreep sluit De Hoop de in 2008 geopende locatie De Ommekeer in Cadier en Keer.

De Hoop ziet zich net als andere ggz-aanbieders genoodzaakt om te reorganiseren, omdat het kabinet zowel op verslavingszorg als op psychiatrische zorg bezuinigt. Ook verplaatst de behandseling zich steeds meer van de instelling naar de thuissituatie.

Waar de ontslagen -10 procent van de totale formatie- vallen, is nog onduidelijk. Wel geeft De Hoop nu al aan dat de locatie De Ommekeer in Limburg nog dit jaar sluit. Volgens directeur Jaap de Gruijter vinden de zorgverzekeraars het open houden van deze nevenvestiging “niet logisch” nu ook grote aanbieders in dezelfde regio bedden moeten inleveren.  

De Hoop zegt de lopende behandelingen zo goed mogelijk af te zullen maken. “Indien nodig kan de behandeling straks op een andere locatie worden vervolgd”, aldus De Gruijter. Sluiting van De Ommekeer kost in ieder geval tien arbeidsplaatsen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top