ACTUEEL

Van Rijn gaat voor effectief rookbeleid

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) blijft zich inzetten om roken tegen te gaan en vooral te voorkomen dat jongeren gaan roken. Donderdag stuurde hij vier onderzoeken naar de Tweede Kamer, maar nieuwe maatregelen kondigde hij niet aan.

Sinds Van Rijn in functie is, is bijvoorbeeld de minimumleeftijd om tabak te kopen verhoogd tot 18 jaar en dinsdag nog stemde de Tweede Kamer voor een algeheel rookverbod in de horeca. "Van veel ingezette maatregelen zijn de effecten nog niet te meten, dat is nog te vroeg. Dus ik ga niet linksom of rechtsom meteen aanvullende maatregelen nemen. Dat moet ook geen doel op zich zijn, maar we gooien de deur ook niet dicht", stelt de bewindsman.

Draagvlak

Net als de Kamer gaat Van Rijn de rapporten bestuderen. Na de zomer komt hij met een reactie. "We gaan gewoon inhoudelijk praten over de uitkomsten. Uitgangspunt blijft dat ik effectief beleid wil voeren dat draagvlak heeft in de samenleving. Voorkomen dat jongeren gaan roken, blijft mijn primaire doel. Als we als kabinet met nieuwe maatregelen komen, moeten die daarop aansluiten." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top