ACTUEEL

Gita Gallé gaat Deventer Ziekenhuis leiden

Gita Gallé gaat Deventer Ziekenhuis leiden

Gita Gallé is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis. Gallé volgt interim-voorzitter Piet-Hein Buiting op en gaat op 1 november aan de slag.

Gallé (1960) is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Daarvoor was ze gedurende bijna zes jaar directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Eerder  bekleedde ze managementfuncties bij onder meer luchtvaartmaatschappij KLM en de gemeente Almere.

Met Gallé kiest het Deventer Ziekenhuis opnieuw voor een vrouw aan het roer. Tussen 2007 en september 2013 gaf Tineke Hirschler leiding aan het DZ. De raad van bestuur wordt gecompleteerd door Jeroen Kleinjan.

De raad van toezicht is verheugd over de aanstelling van Gita Gallé. “Met haar komst halen we iemand binnen die de ziekenhuissector goed kent en die zich sterk heeft gemaakt voor een meer klantgerichte en patiëntgerichte inrichting van de zorg”, zegt voorzitter John van Eijndhoven. “Deze ambitie is ook in het Deventer Ziekenhuis uitgesproken bij de introductie van de nieuwe toekomststrategie.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top