ACTUEEL

Klink en huisartsen stevenen af op impasse

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) gaat niet akkoord met de plannen voor de financiering van de huisartsenzorg. Dat heeft het bestuur van de LHV minister Klink in een brief laten weten.

LHV-bestuur onder druk

De afwijzing van het eindbod dat Klink begin juli deed volgt op groeiende protesten onder de LHV-achterban. Vorige week zette een groep huisartsen de LHV onder druk met de eis dat het bestuur alsnog de gemaakte afspraken met VWS afwijst. De betrokken huisartsen zijn met name ontevreden over de  terugverdienregeling van 60 miljoen euro. Ook willen ze niet meewerken aan het voornemen om chronische aandoeningen functioneel te bekostigen. Daarbij hebben de huisartsen kritiek op het LHV-bestuur: dat heeft weinig gevoel voor wat onder huisartsen leeft en heeft de verkeerde strategie gebruikt.

Actiebereidheid

Uit de briefwisseling tussen het LHV-bestuur en diverse ledenvertegenwoordigers blijkt een grote actiebereidheid. “Bij alles wat Klink wil heeft hij de huisarts nodig”, aldus een betrokken huisarts. “We staan dus behoorlijk sterk. Bij de stakingen van 2005 hebben we dat ook gezien: Hoogervorst en Schippers waren nergens meer. De politiek werd heel zenuwachtig.” “De minister heeft al problemen met de tweede lijn vanwege de tariefkorting van 11 procent”, aldus een collega. “Als Klink ook oorlog wil met de eerste lijn dan moet hij zijn voornemens doorzetten.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top