ACTUEEL

Albert Schweitzer en Rivas vragen fusievergunning

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Stichting Rivas Zorggroep hebben een vergunning voor een fusie aangevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De twee ziekenhuizen hadden in december vorig jaar al toestemming gevraagd om samen te gaan.

Daarover oordeelde ACM in maart dat het mogelijk een nadelig effect heeft op de concurrentie. De autoriteit wilde meer tijd om die effecten te onderzoeken. Daarom moesten de ziekenhuizen een vergunning aanvragen. Dat hebben ze afgelopen dinsdag gedaan.

Eigen identiteit

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Stichting Rivas Zorggroep werken al jaren nauw samen. De organisaties willen nu één gezamenlijke raad van bestuur en één gezamenlijke raad van toezicht. Verder behouden zij hun eigen identiteit, naam locaties en zelfstandigheid.

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft een aantal locaties in en rond Dordrecht. De Rivas Zorggroep heeft één ziekenhuis in Gorinchem, het Beatrixziekenhuis, een polikliniek in Leerdam en daarnaast verschillende zorgvoorzieningen zoals verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg en consultatiebureaus in de regio Alblasserwaard,  Vijfheerenlanden en het Land van Heusden en Altena.

De ACM beslist uiterlijk half december of de fusie door mag gaan.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top