ACTUEEL

Jan Willem Leer wordt voorzitter CCMO

Jan Willem Leer wordt voorzitter CCMO

Per 1 november wordt Jan Willem Leer de nieuwe voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO). Hij volgt Gerard Koëter op, die voorzitter was vanaf 2008.

Jan Willem Leer is door minister Edith Schippers van VWS benoemd. De CCMO is een zelfstandig bestuursorgaan dat de bescherming van proefpersonen betrokken bij medisch-wetenschappelijk onderzoek waarborgt.

Klinische oncologie

Op 6 juni ging Van Leer met pensioen. Hij nam afscheid als hoogleraar radiotherapie aan het Radboudumc/de Radboud Universiteit Nijmegen. Leer begon zijn loopbaan aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1974 cum laude zijn studie geneeskunde afrondde. In 1982 promoveerde hij in Leiden op een proefschrift getiteld ‘Transversale tomografie en radiotherapie’. In 1986 werd hij hoogleraar Klinische oncologie aan de Universiteit Leiden. Sinds 1998 werkte Leer als hoofd van de afdeling Radiotherapie van het Radboudumc in Nijmegen.

Awards

Leer heeft veel medisch-wetenschappelijke studies naar de behandeling van kanker (mede) geïnitieerd. Voor zijn onderzoek ontving hij internationale prijzen en erelidmaatschappen waaronder de ‘European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO) life time achievement award’ en de ‘van der Schueren Award’. Jan Willem Leer is Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top