ACTUEEL

ZorgSaam zet topman aan de dijk

Paul Rademacher legt zijn functie als bestuursvoorzitter van de Zeeuwse zorginstelling ZorgSaam neer. Volgens de raad van toezicht vragen “de huidige marktomstandigheden om een voorzitter met een ander profiel”.

Rademacher was sinds 1993 bestuurder bij ZorgSaam. De raad van toezicht benoemt op korte termijn een interim-bestuurder die behalve het voorzitterschap ook de portefeuille financiën op zich neemt. Deze interimmer zal vooralsnog een half jaar aan de slag gaan met de financiële uitdagingen waar ZorgSaam voor staat, zo laat de raad van toezicht weten.

Gevecht

ZorgSaam, dat zowel ziekenhuiszorg als ouderenzorg en thuiszorg in Zeeuws-Vlaanderen levert,  moet circa zes miljoen euro op jaarbasis bezuinigen. Daarnaast is ZorgSaam in een gevecht om meer marktaandeel verwikkeld met ‘samenwerkingspartner’ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.  

De ondernemingsraad van ZorgSaam alsook het personeel zijn inmiddels ingelicht over de bestuurswijziging. Volgens de raad van toezicht is Rademacher in goed overleg terug getreden. Over een vertrekregeling en de kosten daarvan is (nog) niets bekend gemaakt. De raad van bestuur van ZorgSaam telt nog twee bestuurders, Joep Paulides en Arnold Schelfhout. Zij blijven in funcite.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top