ACTUEEL

Cerfontaine leidt Antonius Zorggroep

Cerfontaine leidt Antonius Zorggroep

Gerlach Cerfontaine gaat op 1 oktober aan de slag als interim-bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep Sneek-Emmeloord. De oud-topman van Schiphol en UMC Utrecht zal voor een periode van circa drie maanden de teugels in handen nemen.

Met de benoeming van oudgediende Cerfontaine reageert de raad van toezicht op het vertrek van bestuursvoorzitter Wouter van der Kam. Van der Kam maakte in juli bekend als bestuurder over te stappen naar het Zaans Medisch Centrum.

Tot de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter zal Cerfontaine een aantal belangrijke en omvangrijke trajecten begeleiden, zoals het overleg met de zorgverzekeraars over de strategische ontwikkelingen en de zorgcontracten 2015 voor de thuiszorg en het ziekenhuis.

Fusie

Daarnaast zal de begeleiding van de voorgenomen bestuurlijke fusie met de KANS partners (Kwadrant Groep, Antonius Zorggroep en  Nij Smellinghe/Pasana Zorggroep) en de planvorming rondom de voorzieningen en nieuwbouw Emmeloord vooral zijn aandacht vragen.

Cerfontaine(67)  heeft uitgebreide ervaring in de gezondheidszorg en de semi-publieke sector. Cerfontaine is momenteel voorzitter van beroepsvereniging Vvaa. Eerders was hij bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, medisch directeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en tot voorzitter van de raad van toezicht van het OLVG in Amsterdam. Ook was hij bijna tien jaar president-directeur van de Schiphol Group.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

25 september 2014

De genoemde dossiers zijn te ingewikkeld om in ca. drie maanden wat substantieels mee te kunnen doen.

In drie maanden kunnen ook meer problemen worden veroorzaakt dan een RvT lief is. Dan kost het een veelvoud van tijd om dat weer te herstellen.
Zal de RvT voldoende referenties hebben nagetrokken?

Top