ACTUEEL

Josephine Colijn wordt interim-directeur KNOV

Josephine Colijn wordt interim-directeur KNOV

Josephine Colijn is per 27 oktober 2014 de interim-directeur van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Zij is de tijdelijke opvolger van Jos Becker Hoff.

Het dienstverband Colijns voorganger directeur Jos Becker Hoff werd op 7 oktober 2014 per direct beëindigd. Als reden voor het ontslag noemt het bestuur de noodzaak van een nieuw type aansturing.

Josephine Colijn gaat leiding geven aan de transitie van de KNOV om van een centraal aangestuurde organisatie naar een organisatie te gaan die verloskundigen beter ondersteunt op regionaal niveau en inspeelt op specifieke behoeften van de achterban.

Loopbaan

Colijn studeerde na haar opleiding HBO Verpleegkunde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Zij bekleedt al jaren diverse management- en directieposities in zowel de zorg- als de zakelijke dienstverlening. Daarbij heeft zij specifieke aandacht voor reorganisaties, complexe fusie- en integratietrajecten en ‘good governance’ in de zorg. Josephine is tevens docent aan de Academie voor Medisch Specialisten en docent Compliance in de Zorg aan de Vrije Universiteit. Zij doet onderzoek naar Governance Risk Compliance in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit.

KNOV

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de beroepsorganisatie van verloskundigen. Naast de directe belangenbehartiging van ongeveer 3000 verloskundigen zet de KNOV zich in voor de bevordering en de kwaliteit van de Nederlandse verloskundige zorg en de versterking van de positie van de verloskundige.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top