ACTUEEL

Inspectie in beroep om cardiologen 'Ruwaard'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is het niet eens met de beslissing van de tuchtrechter over drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse.

De IGZ liet woensdag weten dat zij de berisping die de rechter oplegde, geen goede straf vindt en in beroep gaat bij het Centraal Tuchtcollege. De inspectie wil dat de drie artsen worden geschrapt uit het BIG-register voor zorgverleners en daarmee een beroepsverbod krijgen.

Onnodige risico's

De artsen voerden volgens de IGZ geen goede dossiers en namen onnodig grote risico's met hun behandelkeuzes. Anders dan het Regionaal Tuchtcollege vindt de inspectie dat de slechte organisatie van de maatschap medische gevolgen heeft gehad voor de patiënten. Volgens de IGZ zijn er mensen overleden terwijl dat voorkomen had kunnen worden.

Dossiers

De rechter oordeelde dinsdag juist dat niet duidelijk was of de slechte organisatie en het gebrek aan communicatie nadelig is geweest voor patiënten, omdat de IGZ geen individuele dossiers ter toetsing aan de rechter heeft voorgelegd. Daarom vond de rechter een schrapping uit het BIG-register niet aan de orde.

De uitspraak van dinsdag is voor Hartpatiënten Nederland onbevredigend en de organisatie is dan ook blij dat de IGZ in beroep gaat. "Wij hopen dat er daardoor duidelijkheid komt." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top